امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۱۷

جزئیات کامل آتش سوزی کمپ ترک اعتیاد لنگرود به همراه فیلم و عکس از حادثه

در پی آتش سوزی یک کمپ ترک اعتیاد در کلیدبر شهرستان لنگرود، ۳۲ نفر فوت و ۱۶ تن از سانحه دیدگان به مراکز بیمارستانی اعزام شدند.

درساعات اولیه ساعت صبح روز جمعه کمپ ترک اعتیاد که تعدادی از بیماران در آن جهت درمان حضور داشتند دچار حریق شده و متاسفانه تعدادی از افراد حاضر در کمپ فوت کرده و تعدادی نیز مصدوم می شوند.

این کمپ در ابتدای جاده کومله در گذشته مدرسه بوده که از چند سال قبل به عنوان کمپ مورد استفاده قرار گرفته و اکنون در حدود ۴۰ نفر در آن بستری بوده و اینکه آموزش و پرورش آن را اجاره داده یا فروخته است هنوز مشخص نیست اما گفته می شود این کمپ مجوز از بهزیستی هم داشته است.

در پی این آتش سوزی مرگبار، کمیته بحران در مرکز آموزشی درمانی ولایت رشت با حضور محمد تقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و کادر آموزشی درمانی مرکز تشکیل شده است.هم‌اکنون تمامی تیم‌های پشتیبان و درمان فراخوان شده و عملیات نجات و درمان مصدومان حادثه آتش‌سوزی در دست اقدام است.

تاکنون ۱۶ تن از مصدومان این سانحه به مراکز درمانی اعزام شده‌اند که ۱۰ نفر از آن‌ها هم‌اکنون در مرکز آموزشی درمانی ولایت و ۶ نفر دیگر نیز در بیمارستان شهید حسین پور بستری هستند.

استاندار گیلان با حضور در محل حادثه آتش سوزی کمپ ترک اعتیاد لنگرود، بر انجام خدمات به موقع و رسیدگی ویژه حادثه دیدگان تاکید کرد.

 دکتر اسدالله عباسی نماینده عالی دولت در گیلان اول وقت صبح جمعه به همراه اعضای شورای تامین در محل حادثه آتش سوزی کمپ ترک اعتیادحاضر شد و در جریان موضوع قرار گرفته و پیگیر وضعیت حادثه دیدگان و مجروحان این آتش سوزی شد.

وی ضمن دستور فوری تشکیل جلسه با اعضای شورای تامین در شهرستان لنگرود، در این رابطه گفت: با توجه به اهمیت موضوع اجساد فوتی های حادثه برای بررسی بیشتر موضوع به مرکز استان اعزام شد.

وی تصریح کرد: وزیر محترم کشور هم از صبح پیگیر موضوع است.

استاندار ضمن ابراز تاسف و تسلیت در وقوع این حادثه دلخراش به خانواده‌های متوفیان و آرزوی بهبودی هرچه سریعتر مجروحان و مصدومان؛ دستور داد که ابعاد گوناگون این حریق به صورت دقیق کارشناسی شود.

وی عنوان کرد: مدیران کمپ و مسئولانی که در این زمینه وظایفی برعهده داشته اند تحت نظر هستند.

وی افزود: علت حادثه در دست بررسی است و متعاقبا و پس از بررسی های دقیق کارشناسی اعلام خواهد شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان در تشریح دلیل آتش سوزی کمپ خصوصی ترک اعتیاد در لنگرود، گفت: علت آتش‌سوزی در بررسی‌های اولیه آتش گرفتن بخاری، سرایت آتش به پرده و نهایتاً آتش سوزی کل ساختمان در عین غافلگیری مددجویان و مسؤولان‌ کمپ بوده‌ است.

محمد جلایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان دقایقی قبل با اشاره به جزییات بیشتر حادثه دلخراش لنگرود، اظهار کرد: تاکنون در جریان این سانحه اندوهبار ۳۲ تن فوت کرده و ۱۶ تن دیگر تحت مداوا در دو بیمارستان لنگرود و ولایت رشت هستند.

وی همچنین از وخامت حال چهار تن دیگر از مصدومان و سانحه دیدگان این حادثه خبر داد و گفت: تلاش کادر درمان برای زنده نگهداشتن افراد مصدوم با جدیت در خارج انجام است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان با اشاره به حضور میدانی اعضای شورای تامین در لنگرود، گفت: ریاست قوه قضاییه دستور سریع پیگیری‌ها و رئیس کل دادگستری استان نیز دستور دستگیری افراد مسؤول و دخیل در این حادثه را صادر و هم‌اکنون متولیان این مرکز ترک اعتیاد و دیگر مسؤولان مرتبط بازداشت هستند.

علت حادثه آتش‌سوزی کمپ ترک اعتیاد لنگرود چه بود؟
جلایی در تشریح دلیل و ابعاد این حادثه اندوهبار در گیلان بیان کرد: علت آتش‌سوزی در بررسی‌های اولیه آتش گرفتن بخاری، سرایت آتش به پرده و نهایتاً آتش سوزی کل ساختمان در عین غافلگیری مددجویان و مسؤولان‌ کمپ بوده‌است.

وی با بیان اینکه غافلگیری شبانه، محبوس شدن و ازدحام جمعیت از دلایل افزایش فوتی‌ها در این مرکز ترک اعتیاد بوده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر شمار بالای مددجویان، نگهبان و مسؤول نگهداشت این مرکز درمان سوء مواد مخدر نیز جان خود را در این حادثه از دست داده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان همچنین از نگهداری بیش‌از ظرفیت مددجویان در مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر در لنگرود خبر داد.

در پی وقوع آتش‌سوزی در مرکز ترک اعتیاد کلیدبر شهرستان لنگرود و فوت ۲۷ نفر، رئیس قوه قضاییه طی دستوری به رئیس‌کل دادگستری استان گیلان از وی خواست با حضور در محل حادثه نسبت به بررسی علت حادثه و همچنین استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌های اجرایی جهت کمک به افراد حادثه‌دیده اقدام کند.

در پی این حادثه دلخراش حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضاییه طی دستوری به رئیس‌کل دادگستری استان گیلان از وی خواست با حضور در محل حادثه نسبت به بررسی علت حادثه و همچنین استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌های اجرایی جهت کمک به افراد حادثه‌دیده اقدام کند.

در همین خصوص حجت الاسلام والمسلمین صادق نیارکی رئیس کل دادگستری گیلان، اظهار کرد: علت حادثه در دست بررسی است و متعاقباً و پس از بررسی‌های دقیق کارشناسی اعلام خواهد شد.

به گفته نیارکی مدیران کمپ و مسؤولینی که در این زمینه وظایفی برعهده داشته‌اند تحت نظر هستند.

ساعاتی قبل رئیس کل دادگستری گیلان از دستگیری و بازداشت مدیر مرکز ترک اعتیاد منطقه کلیدبر شهرستان لنگرود خبر داد و گفت: در نخستین اقدام انجام شده به دستور دادستان برخی از مقصران احتمالی از جمله مدیر این مجموعه بازداشت شدند تا علت حادثه به طور دقیق مشخص شود.


اعزام بازرسان سازمان بهزیستی به گیلان برای بررسی آتش‌سوزی مرکز ترک اعتیاد لنگرود
به دستور رئیس سازمان بهزیستی کشور تیمی متشکل از معاون سلامت اجتماعی سازمان، دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد و مدیرکل حراست سازمان بهزیستی کشور جهت بررسی و گزارش ابعاد مختلف حادثه آتش‌سوزی مرکز ترک اعتیاد در لنگرود به استان گیلان اعزام شدند.

افشاگری مددجوی سابق مرکز ترک اعتیاد لنگرود درباره شرایط کمپ

در حال حاضر مردم مقابل مرکز کمپ ترک اعتیاد تجمع کرده‌اند. بسیاری از این افراد کسانی هستند که یکی از اعضای خانواده‌شان در کمپ بوده و نمی‌دانند آنها زنده هستند یا خیر.

آن‌طور که بستگان مددجویان کمپ ترک اعتیاد گفته‌اند اجساد قابل شناسایی نیست و به آنها گفته شده باید در چند روز آینده با گرفتن آزمایش دی‌ان‌ای اجساد شناسایی شوند. تقریباً تمام اجساد به طور کامل سوخته و به جز تکه‌های از استخوان چیزی از آنها باقی نمانده است. یکی از پرسنل بیمارستان لنگرود هم گفته «شدت سوختگی مصدومان به حدی بود که امکان درمان در بیمارستان لنگرود وجود نداشت و فقط یک نفر در این مرکز درمان شد. بقیه مصدومان با اتوبوس آمبولانس به بیمارستان رشت منتقل شده‌اند و شدت سوختگی آنها بالای ۹۰ درصد است.»

مردی که مقابل کمپ ایستاده در گفت‌وگو با خبرنگار سایت جنایی درباره شرایط کمپ گفت: برادرزنم اینجا بستری بود. ما سال گذشته سه دوره برادرزنم را در این کمپ بستری کردیم و برایش غذا، نبات، بیسکوییت و سیگار می‌آوردیم. به ما می‌گفتند این وسایل را آماده کنیم و به کمپ بدهیم. ما زنگ در را می‌زدیم و فردی از داخل می‌آمد تا وسایل را تحویل بگیرد. ما متوجه شدیم افرادی که در این مرکز هستند و برای تحویل وسایل می‌آیند خودشان از معتادان آنجا هستند. او وسایل را از ما تحویل می‌گرفت و به داخل می‌برد.

وی ادامه داد: متاسفانه کادری که در این کمپ کار می‌کرد سالم نبود. این‌طور که به ما گفته‌اند صاحب کمپ کلید را تحویل نگهبان نداده و در را قفل کرده و رفته است.

یکی از مددجویان سابق کمپ نیز به خبرنگار سایت جنایی گفت: من پنج سال پیش در این کمپ بودم و پاک شدم و حالا دارم زندگی می‌کنم. تجربه‌ای که در این کمپ دارم این است؛ آنها که در این کمپ کار می‌کنند کسانی هستند که اعتیاد را تبدیل به محل درآمد کرده‌اند. مساله اصلی در این کمپ غذا بود. به من غذا به اندازه کافی نمی‌دادند، به دیگر معتادان هم نمی‌دهند. می‌گفتند شما تا حالا غذا نخوردید وقتی به کمپ آمده و ترک کرده‌اید معده‌تان باز شده و غذا بیشتر می‌خورید. این کمپ اصلاً بازدهی خوبی نداشت.

وی گفت: معمولاً یک نفر در کمپ کلیددار و در واقع امین مسئول کمپ است. من به عنوان کسی که در کمپ بودم می‌گویم زمان حادثه کلید باید دست امین می‌بوده، اما اینکه چرا در را باز نکرده‌اند مساله‌ای است که باید بررسی شود؛ حالا یا آن فرد خواب بوده یا کلید نداشته است. این کمپ عین زندان است؛ در ورودی را تیرآهن زده و فنس کشیده‌اند و در بسته است. البته لوازم اطفای حریق وجود دارد، اما زمانی که شب همه به خوابگاه می‌روند در قفل می‌شود و حتی صاحب کمپ وقتی می‌خواهد وارد شود زنگ را می‌زند و در را از داخل برایش باز می‌کنند. البته کمپ حیاط دارد ولی امکان استفاده از آن نیست چون ورودی اتاق قفل می‌شود.

وی درباره افراد معتادی که در محل کمپ کار می‌کنند، گفت: وقتی یک معتاد در یک دوره می‌ماند و ترک می‌کند رئیس کمپ توصیه می‌کند که با توجه به شرایطی که وجود دارد دو دوره یا بیشتر آنجا بماند و به آن فرد پست خدمت می‌دهند. پست‌هایی مثل وسط کمپ یا مسئول فیزیکی در اتاق سم‌زدایی به مددجویانی که قدمت بیشتری دارند داده می‌شود. این افراد در قبال کاری که می‌کنند سیگار بیشتر یا غذای بیشتری می‌گیرند. البته این مسئولیت جایی ثبت نمی‌شود. مسئول کمپ به این افراد می‌گوید که معتادان در کمپ باید رأس ساعت ۱۰ بخوابند. در این کمپ هر شب دو نفر نگهبان از میان همان معتادان قدیمی انتخاب می‌شدند تا اگر معتادی نیمه‌شب به خاطر دل‌درد یا سرگیجه و… بیدار شد، به او سیگار و چای نبات بدهند یا با او حرف بزنند که خودکشی نکند.

وی گفت: کل اتاق‌ها دوربین‌ دارد چون در این مراکز سوءاستفاده انجام می‌شود. این فیلم‌ها را به خانواده فرد معتاد نشان می‌دهند تا آنها مطمئن شوند عزیزشان در سلامت است. بنابراین دوربین‌ها همه چیز را ضبط کرده‌اند. دوربین‌های کمپ هم به موبایل صاحب کمپ وصل است و حتماً دوربین‌ها می‌توانند همه چیز را مشخص کنند./ جایی


کد خبر: 21094

دیدگاهتان را بنویسید