به گزارش کاسپین هر نقطه از استان گیلان دارای فرهنگ و آداب و رسوم متفاوتی است که برگزاری جشنوارههای مختلف به آشنایی مردم با فرهنگهای مختلف کمک میکند.
هر شهر و شهرستان استان گیلان نیز دارای فرهنگ و ظرفیت مختص به خود است که این نشان دهنده پتانسیل این استان سرسبز است که شاید در استفاده از این ظرفیتها و پتانسلیهای بالقوه به خوبی استفاده نشده است.
جشنواره بهار نارنج کومله، جشنواره نگین حیران آستارا، جشنواره چای املش، جشنواره گل گاوزبان رودسر، جشنواره چای لاهیجان، جشنواره توت فرنگی صومعه سرا، جشنواره گلاب گیری و جشنواره نوروز بل از جمله جشنوارههایی است که در استان گیلان برگزار میشود که هر کدام دارای آداب و رسوم خاصی است و دلیل برگزاری هر جشنواره نیز فلسفه خاص خود را دارد که علاقه مندان زیادی نیز از سراسر کشور برای حضور در این جشنوارهها شرکت میکنند.
حفظ و احیای فرهنگ و سنت ها، حمایت از مشاغل محلی، ایجاد همبستگی و وحدت، توسعه گردشگری، ترویج تبادل فرهنگی و ایجاد سرگرمی و تفریح از جمله دلائل برگزاری جشنوراههای بومی محلی هستند و این جشنوارهها میتوانند نقش مهمی در حفظ فرهنگ، ایجاد همبستگی، توسعه گردشگری و ترویج تبادل فرهنگی ایفا کنند.
بهار نارنج یکی از جشنوارههایی است که چندین سال است در استان گیلان برگزار میشود و امسال دهمین سال برگزاری آن را پشت سر گذاشتیم و خوشبختانه هر سال شاهد برگزاری باشکوهتر آن هستیم و گردشگران نیز از آن استقبال خوبی میکنند.
جشنواره بهارنارنج، به دلیل شکوفههای زیبای درختان نارنج در این فصل و عطر دلانگیز آنها به نام جشنواره بهار نارنج معروف شده است که به شکرانه این نعمت عظیم و خوش عطر در کومله لنگرود برگزار میشود.
جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی یکی از روشهای مناسب برای ایجاد جاذبههای گردشگری و توزیع گردشگران در سطح استان در ایام مختلف سال است و یکی از جشنوارههای پرمخاطب که در طول سالیان گذشته میزبان گردشگران مختلفی از سطح استان و کشور بوده جشنواره بهارنارنج کومله شهرستان لنگرود است که نخستین جشنواره استان گیلان در سال جاری میباشد.
منوچهر مهدیپور شهردار کومله با اشاره به برگزاری جشنواره ملی بهار نارنج در شهر کومله اظهار کرد: جشنواره بهار نارنج از سال ۱۳۹۱ آغاز شد که با تلاشها و پیگیریهای فراوان توانستیم این جشنواره را تداوم داده و سال گذشته این جشنواره ثبت ملی شد و امسال نیز با عنوان دهمین جشنواره ملی بهار نارنج میزبان گردشگران و شهروندان بودیم.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار جشنواره بهار نارنج امسال به مدت چهار روز برنامه ریزی شد، گفت: بعد از تجربه برگزاری این جشنواره در چند سال گذشته، تلاش کردیم تا ضعفهای سالهای گذشته را شناسایی و اشکالات را برطرف کنیم تا شاهد برگزاری پرشورتر این جشنواره در سال جاری باشیم.
شهردار کومله با اشاره به اینکه جشنواره سال گذشته طی سه روز انجام شد و جشنواره امسال را طی چهار روز از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه، برنامه ریزی کردیم، تصریح کرد: در روز اول جشنواره برای کودکان و نوجوانان با حضور هنرمندان صدا و سیما، در روز دوم جشنواره غذا و کاپ شطرنج پیش انجام شد، جشن ملی بهار نارنج در روز سوم برگزار شد و در روز چهارم نیز مسابقات کشتی گیله مردی با حضور پهلوانان گیلان و مازندران برنامه ریزی شده است.
مهدیپور با بیان اینکه در روز دوم این جشنواره ملی، دومین دوره مسابقات شطرنج سریع در سالن ورزشی فاطمی برگزار شد، افزود: در این دوره از مسابقات ۱۸۲ شطرنجباز ا۵ استانهای گیلان، اردبیل، قزوین، زنجان، مازندران، تهران حضور داشتند که در پایان آرتین دولتی، مهدی پیر، عسل ابراهیمی و آرش بهادری با ۷.۵ امتیاز و بهدلیل پوئنشکنی در ردههای دوم تا پنجم قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه جشنواره بهار نارنج فرصتی است تا بتوانیم ظرفیتهای شهر کومله را معرفی کنیم و این جشنواره موجب ایجاد شور و نشاط بین مردم شود، گفت: امسال بیش از ۷۰ غرفه برای هنرمندان صنایع دستی و تولید کننده مواد غذایی سالم و فراروردههای بهار نارنج شهرستان و استان در نظر گرفته شده بود و آنها توانستند هنر دستهای خود را در معرض عموم قرار دهند و مردم با سنت گذشته نیز آشنا شوند.
به گفته شهردار کومله، آداب و سنن مرتبط با بهارنارنج در شهرستان لنگرود از قدمت دیرینه برخوردار بوده و یکی از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره، معرفی خرده فرهنگهای مرتبط با این محصول در آئینهای سنتی مردم این منطقه و همچنین آشنایی هرچه بیشتر گردشگران با جاذبههای مختلف گردشگری استان گیلان است.
مهدیپور با بیان اینکه جشنواره ملی بهارنارنج کومله فرصتی برای انسجام بخشی و شادسازی شهروندان است، گفت: این جشنواره عامل گردشگری، کارآفرینی و هویت بخشی به شهر کومله خواهد بود.
وی با اشاره به کارهای انفرادی برخی کشاورزان و شهروندان برای تولید محصولات بهار نارنج و لزوم ساماندهی محصولات بهارنارنج بیان کرد: در تلاش هستیم که یکی از محصولات تولید شده از بهار نارنج را نیز ثبت کنیم و برای این کار نیز برنامه ریزیهایی صورت گرفته و با اداره کل میراث فرهنگی استان نیز صحبتهایی شد.
بهار نارنج همان شکوفههای خوش عطر درختان نارنج است که شکوه و عطرش در فصل بهار بهشت چشم گردشگران میشود و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج میدهد. بهارنارنج خواص دارویی فراوانی دارد و احساس آرامش یکی از مهمترین خاصیتهای این گیاه است.
در قرن شانزدهم میلادی در ایتالیا ” آنا ماری نرولی” پرنسس ایتالیایی اسانس گلهای بهار نارنج را حس کرد. سپس از آن اسانس برای خوشبو کردن دستکشهای خود استفاده کرد. امروزه ” نرولی اویل” که از اسانسهای گران قیمت در جهان است، از گلهای بهارنارنج تهیه میشود.
بهارنارنج دارای طبع گرم و خشک است، اما برای افراد با طبع سرد هم بسیار مناسب است. این شکوفهی خوش عطر سرشار از ویتامینهای C و D میباشد. شکوفههای بهارنارنج در فصل بهار بر روی درخت نارنج دیده میشوند و در فصول پاییز و زمستان تبدیل به میوه نارنج میشوند.
آرامش اعصاب، روشن – مرطوب و نرم کردن پوست، درمان آفتاب سوختگی، تازه کردن هوا، بهبود خواب و آنتی اکسیدان قوی برخی از فواید شکوفههای خوش عطر بهار نارنج است که در قالب انواع دمنوش و عرقیجات مورد استفاده قرار میگیرد.
کد خبر:
27750