امروز: ۱۴۰۳/۰۲/۳۰
در گرامیداشت روز استاد مطرح شد

گلایه‌ اساتید دانشگاه‌ها از تعیین سقف معیشتی

در گرامیداشت روز استاد گلایه‌مندی از تعیین سقف معیشتی اساتید با ۳۰ سال سابقه خدمت در دانشگاه‌ها از موضوعات برجسته‌ بود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در مراسم گرامیداشت روز استاد که در سالن کنفرانس بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل برگزار شد با تسلیت به مناسبت شهادت آیت الله سلیمانی، اظهار کرد: شهید سلیمانی نخستین مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های مازندران بود .

محمدهادی یدالله پور با انتقاد از مصوبه افزایش ۲۰ درصدی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل، افزود: زمانی، ظرفیت دانشجویی ما در بابل ۴۵ نفر بود که بدون تغییر زیرساخت با همان کلاس های درس و بیمارستان ها و بدون افزایش تعداد اساتید، اکنون به ۲۵۰ دانشجو رسید، این روند بدون افزایش فضای آموزشی، افزایش دانشجو ظلم به خود دانشجو است.

وی ادامه داد: شورای انقلاب فرهنگی در حالی افزایش ۲۰ درصدی دانشجو را تصویب کرد که وزیر بهداشت در این شورا عضو نیست.

حمایت نمایندگان از اساتید دانشگاه‌ها

دکتریدالله پور خواستار حمایت نمایندگان مجلس از قشر فرهیخته اساتید شد و تصریح کرد: نمایندگان مجلس به راحتی از کنار این مصوبه افزایش ظرفیت گذشتند در حالی که یا باید جلوی آن را می‌گرفتند یا اجرا آن را به عقب می‌انداختند تا بودجه لازم برای تهیه زیرساخت‌ها فراهم شود، زیرا دانشگاه ها واقعا فقر بودجه دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با تاکید بر اینکه اساتید با این اوضاع تورم و حجم کار بالا برای رفع نیازهای اولیه خود در تنگنا هستند، یادآور شد: جای تاسف است که اساتید و فرهیختگان علمی باید به نمایندگان طومار بنویسند که به فکر معیشت ما باشید.

وی با بیان اینکه جایگاه علمی هر کشور به اندیشمندانی است که نصف عمر خود را صرف تحصیل و علم آموزی کردند، ادامه داد: تعیین سقف معیشتی برای استاد تمام دانشگاه که قریب ۳۰ سال در دانشگاه زحمت کشیده، مسئله عجیبی است تاکنون برای کدام صنف سقف معیشتی در نظر گرفته شد که برای اساتید سقف تعیین می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین حمایت از اساتید را عامل توسعه کمی و کیفی یک دانشگاه موفق برشمرد.

برای تربیت پزشکان از بیت‌المال هزینه شد

دکتر محمدرضا اسماعیلی عضو هیئت علمی و استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در این مراسم، اظهار کرد: عضو هیئت علمی بخش بالینی گذشته از آموزش، درمان و پژوهش را نیز برعهده دارد تا رسیدن به نسل سوم و چهارم دانشگاه محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: تلاش و ایجاد انگیزه، عامل مهم در حوزه ارتقای سلامت است، افزایش بی رویه دانشجو با مهیا نبودن زیرساخت‌های مناسب، انگیزه را از دانشجو سلب می‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: چالش مهمی که در حوزه بالینی با آن مواجه هستیم این است که اساتید ما خصوصا جوان‌ترها دغدغه مالی دارند و برای تامین مسکن و سایر نیازهای اولیه خود دچار مشکل هستند. دانشجویی که در کنار این استاد می‌آموزد و دغدغه او را می‌بیند چه امید و انگیزه‌ای برای آینده وی می‌ماند.

این عضو هیئت علمی با بیان اینکه از تصمیم گیران کشور انتظار است که راهکار عملی برای رفع مشکلات داشته باشند، یادآور شد: اگر چه ممکن است مانند هر قشری، پنج درصد از پزشکان، درآمدهای بالا داشته باشند، ولی هم اکنون عموم این اساتید، چنین وضعیتی ندارند.

این استاد با بیان اینکه افزایش ۲۰ درصدی دانشجو در حقیقت زمینه انگیزه و امید را از دانشجو گرفته است، تصریح کرد: بدون مدیریت و برنامه دانشجو تربیت می‌کنیم و به خارج تحویل می‌دهیم چون اگر این دانشجو امید به آینده نداشته باشد، به فکر مهاجرت می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه اگرچه مهاجرت، یک تنش سنگین است، ولی بسیاری از نخبگان به مهاجرت فکر می‌کنند، گفت: در رشته تخصصی و فوق تخصصی عدم تمایل ورود پزشکان را داریم، مثلا در رشته‌های جراحی قلب، جراحی اطفال، بیهوشی کودکان و عفونی ظرفیت خالی داریم و تمایل برای ورود به این رشته‌ها، به شدت کاهش یافته است، در صورت ادامه این روند، در یک بازه زمانی نه چندان طولانی، باید برای درمان یا خارج برویم یا پزشک از خارج بیاوریم.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: برای تربیت این نخبگان اعتبار هنگفتی از بیت‌المال هزینه شده است، باید ایجاد انگیزه کنیم، تجهیزات درمانی را به روز کرده و نیازهای ضروری را رفع کنیم؛ در تصمیم گیری قانونمند باشیم تا یافته هایی که در حیطه بهداشت و درمان در دهه‌های اخیر به دست آوردیم، از دست ندهیم.

وی با اشاره به مشکلاتی که ناشی از بی‌تعهدی برخی سازمان‌های بیمه‌گر در پرداخت‌ها به مراکز دولتی و خصوصی است، تصریح کرد: باید سازمان های بیمه‌گر مجاب شوند که حقوق بیمارستان ها و مراکز درمانی را به موقع پرداخت کنند.

این عضو هیئت علمی یادآور شد: همچنین وزارت بهداشت باید تامین بودجه کافی و به موقع برای پژوهش و مطالعات نوآورانه داشته باشد وعرصه برای کارهای پژوهش با حل مسئله وفکرهای خلاقانه و تامین بودجه مهیا شود.

اسماعیلی با طرح سوالی گفت: چرا باید کشور ما پر از ویزیتورهای داروهای ویتامینی باشد، اما در داروهای اساسی برای بیماران دردمند دچار چالش باشیم.


کد خبر: 12138

دیدگاهتان را بنویسید