به گزارش کاسپین اسدالله عباسی استاندار گیلان در گفتوگوی ویژه خبری سیمای مرکز باران اشاره به ساخت یک بندر مختص ساخت کشتی در گیلان اظهار کرد: در سفر هیئت اقتصادی گیلان به کشور روسیه مقرر شد بهزودی یک بندر فقط مختص کشتیسازی در گیلان احداث شود که بسیار میتواند به اقتصاد استان و ایجاد اشتغال پایدار کمک کند.
وی با بیان اینکه بنادر موجود در گیلان ظرفیت ۱۵ میلیون تن صادرات را دارند، گفت: از این میزان ظرفیت تنها ۲۰ درصد استفاده میشود که واقعا اندک است، به این منظور دولت برنامه ویژهای برای افزایش صادرات کالا از سه بندر انزلی،کاسپین و آستارا در دستور کار دارد.
گیلان به قطب صادرات به روسیه مبدل میشود
استاندار گیلان با تأکید بر اینکه گیلان در آینده به قطب صادرات به کشور روسیه مبدل میشود، افزود: برای تحقق این مهم در بخش حمل و نقل جادهای در تلاشیم تعداد عبور و مرور کامیونهای ترانزیتی را به یکهزار رسانده و محصولات کشاورزی را از طریق راهآهن رشت -کاسپین و سپس کشتیهای کانتینر به بنادر آستراخان و داغستان صادر کنیم.
سهم ۱۰ درصدی ایران از اقتصاد دریا محور
عباسی با اشاره به وجود فرصتی ارزشمند برای افزایش صادرات به کشور روسیه در گیلان گفت: صادرات کالا از گیلان به روسیه، آستراخان و داغستان ۲ روز به طول میانجامد و این مدت زمان در امین آباد سه روز است که این امر فرصتی طلایی را برای گیلان فراهم میکند زیرا برای طرف روسی کاهش مدت زمان ارسال کالا بسیار مهم است.
وی یکی دیگر از مزیتهای مهم گیلان که میتواند این استان را به دروازه تجاری منطقه مبدل کند وجود فرودگاه سردار جنگل دانست و افزود: در این فرودگاه به دلیل پایین بودن سطح ارتفاع، کالا با میزان بیشتری توسط هواپیما فرود میآیند که این نکته برای طرف روسی بسیار حائز اهمیت است.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه سهم ایران در حوزه اقتصاد دریا محور تنها ۱۰ درصد است، تصریح کرد: پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل در کشور وجود دارد که ۳۰۰ کیلومتر سهم گیلان است ولی از اقتصاد دریا ۱۰ درصد استفاده میشود لذا وظیفه داریم از ویژگیهای استانی برای افزایش صادرات نهایت بهره را ببریم.
سرمایهگذاری یکهزار میلیارد تومانی در حوزه کشتیسازی در گیلان
عباسی از پیشبینی اعتبار یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی به منظور سرمایهگذاری در حوزه کشتیسازی در گیلان خبر داد و گفت: این سرمایهگذاری در حوزه کشتیسازی، احداث جایگاهی برای ذخیره روغن و ساخت اسکله است لذا در سفر خود به کشور روسیه ظرفیتهای گیلان را به طرف مقابل شناساندیم که ثمرات آن در آینده در حوزه اشتغال و توسعه اقتصادی مشخص میشود.
وی با تأکید بر لزوم توجه به شناسایی بازار هدف روسیه در بخش کشاورزی بیان کرد: گلخانههای در گیلان احداث شده که محصولاتشان صادرات محور است که در سفر هیئت اعزامی گیلان به روسیه بازار هدف شناسایی و تصمیمات اتخاذ شده است.
اهتمام دولت سیزدهم در گسترش ارتباط با کشورهای حاشیه خزر
استاندار گیلان با بیان اینکه مقام معظم رهبری تأکید ویژهای بر استفاده حداکثری از اقتصاد دریا محور داشته و حتی در این خصوص ابلاغیهای را صادر کردند، تصریح کرد: کشورهای حاشیه خزر، کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و شانگهای دارای ظرفیت خوبی در حوزههای مختلف از جمله گردشگری، اقتصاد دریامحور، کشاورزی، کشتی سازی و دریایی هستند که در تحریم بسیار به جمهوری اسلامی ایران در حوزه اقتصاد، تجاری و فرهنگی کمک کردند.
عباسی با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم در گسترش روابط با کشورهای حاشیه خزر و همسایه گفت: سفر هیئت اعزامی گیلان به روسیه با هماهنگی معاونت اقتصادی وزارت خارجه و سفیر ایران در روسیه بوده است که دارای برکات زیادی برای کشور و گیلان بود.
آغاز مطالعاتی احداث راهآهن رشت – آستارا
وی با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیت گیلان در بخش ریلی به ویژه راه آهن رشت کاسپین و رشت آستارا بهعنوانتکمیل کننده کریدور شمال به جنوب بیان کرد: راه آهن رشت کاسپین رو به اتمام بوده و رشت_ آستارا به عنوان یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری که کریدور شمال را جنوب متصل میکند کارهای مطالعاتی آن در حال انجام است.
استاندار گیلان با بیان اینکه طبق تفاهم صورت گرفته میان ایران و روسیه راهاهن رشت آستارا بهصورت ترکیبی تکمیل میشود، افزود: در سفر خود به گیلان مذاکراتی را در اینخصوص انجام داده و مقرر شد طرف روسی برای انجام کارهای مطالعاتی به گیلان سفر کنند زیرا ریل استفاده شده در گیلان و روسیه برای تکمیل راه آهن رشت آستارا متفاوت است.
تکمیل بخشی از کریدور شمال به جنوب تا پایان سال
عباسی یکی از محوریترین خطوط ترانزیتی در کشور با کشورهای منطقه را کریدور شمال به جنوب دانست و گفت: بخشی از این کریدور تا قبل از پایان سال به بهرهبرداری رسیده و راه آهن رشت – آستارا هم در آیندهای نزدیک با کمترین هزینه افتتاح میشود.
وی از امضای تفاهم نامهای میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا در چند روز آینده خبر داد و بیان کرد: در ۲۵ دسامبر توافق نامهای میان ایران و کشورهای عضو اوراسیا به امضا میرسد که یکی از مفاد این توافقنامه تکمیل خط ریلی رشت آستارا و کریدور شمال به جنوب است.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به تشکیل کمینه مشترک بین ایران، آستراخان و جمهوری داغستان گفت: در سفر هیئت اقتصادی گیلان به کشور روسیه یک کمیته اقدام مشترک بین ایران، آستراخان و داغستان تشکیل دادیم و هر ۲ هفته یکبار دستگاههای مرتبط بهصورت وبیناری جلساتی را برگزار میکنند که هدف آن بررسی توافقات صورت گرفته در گذشته است.
ظرفیت ۴۵ میلیونی بازار آستراخان و داغستان برای گیلان
عباسی با بیان اینکه بازار و محصولات ایران برای بازرگانان روسیه ناشناخته است، تصریح کرد: محصولات تولیدی گیلان برای ۴۵ میلیون جمعیت داغستان و آستراخان در روسیه ناشناخته بوده لذا هدف اصلی هیئت اقتصادی گیلان به روسیه معرفی محصولات مهم کشاورزی تولیدی این استان به بازرگانان روسی است.
وی یکی از دلایل عدم استفاده کامل از ظرفیت تجاری بازار ایران و روسیه را داشتن تنها یک خط ریلی دانست و بیان کرد: سهم ایران و گیلان از بازار تجاری روسیه تنها ۲ درصد که این امر دلیلش داشتن تنها یک خط جاده در مرز آستارا است که همین هم بعضا با مشکلاتی مواجه هستیم.
فعال شدن سرای تجاری ایرانیان در آستراخان
استاندار گیلان با اشاره به افزایش صادرات محصولات به کشور روسیه و حاشیه خزر در چند ماه اخیر تصریح کرد: محصولات کشاورزی تولیدی در گیلان را باید به کشورهای مختلف از جمله عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و شانگهای صادر کنیم و در همین راستا مقرر شد تا سرای تجاری ایرانیان که در سال ۹۶ ساخته شده است ولی فعال نبوده را فعال کنیم زیرا این امر منجر به معرفی محصولات تولیدی گیلان در روسیه میشود.
عباسی یکی از اهداف دولت سیزدهم را حل مشکلات تجار و بازرگانان ایران و روسیه دانست و تصریح کرد: اتصال بازرگانان در آستراخان و داغستان به گیلان یک اقدام مهم بود، ولی این تجار با مشکلاتی از جمله بیزینس بانک و مشکلات ارزی رو به رو هستند که به زودی این معضلات با رایزنی با بانک مرکزی برطرف میشود.
احداث پرواز آستراخان – داغستان – رشت
وی با اشاره به تلاشها برای انجام پرواز داغستان و آستراخان به رشت و بالعکس گفت: یکی از درخواستهای مهم بازرگانان و تجار روسی و گیلانی بحث پرواز آستراخان و داغستان به رشت و بالعکس بوده است که در این مورد با پیمانکاران بخش هوایی صحبتهایی شده است تا این پرواز انجام شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه تعاملات سازندهای میان مسوولان داغستان و جمهوری اسلامی ایران در توسعه صادرات وحود دارد، افزود: اخیرا برای کشتیهای ایران در داغستان مشکلاتی به وجود آمده بود که با خاطیان توسط مسوولان داغستان برخورد شده و در گیلان هم با ۲ الی سه نفر از افرادی که اختلالی را در روند صادرات وارد میکردند برخورد شد.
عباسی از نیاز گیلان به ۱۰۰ کشتی نو و مدرن خبر داد و بیان کرد: یک کشتی به ظرفیت هفت هزار و ۱۵۰ تن بار را قادر است جابه جا کند در حالی که در گیلان به ۱۰۰ کشتی حدید نیاز داریم زیرا بخش اعظمی از کشتیهای گیلان فرسوده هستند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی گیلان نقش مهمی در بنادر آستراخان خان روسیه دارند، تصریح کرد: بخش اعظمی از بندر نخست آستراخان توسط بخش خصوصی گیلان سرمایهگذاری شده است لذا در این سفر توافق شد تا روند صادرات و واردات کالاها میان دو استان تسهیل شود.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به پیشینه همکاریها آستراخان و گیلان، اظهار کرد: توافق کردیم تا انتقال تجربیات دانشگاهی، اشتراکگذاری فعالیتهای علمی و برپایی کنفرانسهای علمی، و نیز جذب دانشجو و استاد میان دانشگاههای آستراخان و گیلان از سر گرفته میشود.
زبان فارسی و روسی زبان محور حوزه دریای خزر شود
عباسی با تاکید بر گسترش آموزش زبان فارسی و روسی بهعنوان زبان محور حوزه دریای خزر، افزود: شناخت ظرفیتهای علمی برای همکاریهای مشترک، انتقال دانش و تجربه، تبادل دانشجو و استاد و نیز توسعه تعاملات فرهنگی را با ارتباط دوطرفه میان دانشگاه آستراخان روسیه و دانشگاه گیلان پیگیری میکنیم.
وی همکاریهای آموزشی، تحقیقاتی، پژوهشی و علمی با دانشگاه دولتی آستراخان را زمینهساز توسعه در سایر بخشها دانست و گفت: با راه اندازی خط ریلی رشت-کاسپین-آستارا و تکمیل زیرساختهای حمل و نقلی، ارتباط علمی و دانشگاهی بین گیلان و آستراخان تقویت میشود.
استاندار گیلان همچنین از برگزاری جلسه با معاون نخست رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی در راستای واردات دام زنده به گیلان خبر داد و افزود: این آمادگی میان گیلان و آستراخان روسیه و داغستان وجود دارد که با صادرات محصولات کشاورزی مثل کیوی، دام زنده وارد کنیم و در این خصوص جلسات را با معاون نخست رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی داشتیم.
کد خبر:
22846