امروز: ۱۴۰۳/۰۶/۱۹
واکاوی هزار توی ماجرای یک اختلاس «دبش»؛

وقتی «چای» دستاویز مافیای چند وجهی می شود!

کاسپین - رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان استان گیلان در سال ۱۳۹۸ با ارسال نامه ای به دادستان املش خواستار رسیدگی به تخلفات کارخانه چای دبش شده بود که امروز این پرونده 3و نیم میلیارد دلاری رانت توسط دولت کشف و به قوه قضائیه معرفی شد.

به گزارش کاسپین، قاسم رضاییان، رئیس کنونی اتاق بازرگانی گیلان، با اشاره به نامه افشاگرانه اش به دادستان املش در سال 1398، اظهار کرد: در سال ۹۹ پس از کشف چای صنعتی در انبار کارخانه چای دبش و ورود نیروهای انتظامی و امنیتی شهرستان املش، موضوع در دستور کار و پیگیری قرار گرفت.

وی با اشاره به انتشار خبر اختلاس حدود ۴ میلیارد دلاری شرکت چای دبش افزود: دامنه تخلفات این شرکت تنها مربوط به دریافت ارز و شیوه نامه نیست و در واردات چای، نیز مدت زیادی است که ید طولایی دارد.

نامه افشاگرانه به دادستان املش

رئیس سابق اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان استان گیلان با بیان اینکه این تخلفات در سال 1398 به دادستانی طی ارسال نامه ای اعلام شده بود، گفت: کارخانه مذکور با خرید چای کهنه غیرقابل مصرف انسان، تولید سال 1379 (مرتبط به ۲۰ سال پیش) و انتقال آن به استان گیلان و شهرستان املش به عنوان قطب تولید چای کشور، سلامت جامعه را به خطر انداخته بود.

رضائیان با بیان اینکه در سال 1399 پس از کشف چای سنواتی در انبار این کارخانه و ورود دستگاه های انتظامی و امنیتی شهرستان املش، موضوع در دستور کار و پیگیری قرار گرفته بود، تصریح کرد: در آن زمان به عنوان رئیس وقت اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان گیلان طی ارسال نامه ای گزارش تخلفات این شرکت را به دادستان املش رسانده بودیم..

به گفته وی،  شرکت نامبرده با خرید صدها تن چای سنواتی که مربوط به تولید سال های 1379بوده، علاوه بر سودجویی سلامت جامعه را نیز به خطر انداخته است.

آبروی چای ایران در دنیا رفت!

رئیس اتاق بازرگانی گیلان با بیان اینکه نگرانی ها از زمانی بیشتر شد که زمزمه هایی مبنی بر بسته بندی و صادرات توسط شرکت مذکور شنیده شد، اضافه کرد: این کار آبروی چای ایرای را در کشورهای منطقه و بازارهای هدف به مخاطره می انداخت..

رضاییان  ادامه داد: طبق جواب آزمایشگاه سازمان غذا و دارو این چای غیر قابل مصرف انسانی شناخته شده بود که خواستار رسیدگی با سودگران آن بودیم.

این کشف فساد از سوی دولت دکتر رئیسی رخ داد زیرا ‌پیامد این پرونده رانتی در بازار چای، سبب شد سال گذشته قیمت چای معمولی از 120 تا 240 هزار تومان بالا رفت، بررسی‌ سازمان بازرسی نشان می‌دهد کل ارز دریافتی این شرکت از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ معادل ۳.۳۷۰ میلیون دلار بوده که از این مبلغ حدود یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار از ارز نیمایی تامین شده برای ماشین آلات و مابقی آن برای واردات چای بوده است، بخشی از ارزها را در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته و برای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار آن هم اصلاً هیچ کالایی وارد نکرده است..

در این‌باره رئیس سازمان چای کشور در مورد تامین چای خشک مورد نیاز کشور نیز گفت: «اگر ارز‌هایی که برای واردات چای خشک اختصاص یافته بود منجر به واردات می‌شد، کمبودی در بازار نداشتیم.»


کد خبر: 22235

دیدگاهتان را بنویسید