به گزارش کاسپین راهآهن رشت_ آستارا به طول ۱۶۲.۵ کیلومتر در ۲ قطعه طراحی شده و شامل ۹ ایستگاه صومعه سرا، ماسال، رضوانشهر، پرهسر، اسالم، لیسار، حویق، لوندویل و آستارا میشود. تکمیل راهآهن رشت_ آستارا به تکمیل کریدور بینالمللی شمال به جنوب میانجامد و راهآهن ایران را به راهآهن کشورهای قفقاز، روسیه، اسکاندیناوی و شمال اروپا متصل میکند.
از ابتدای دولت سیزدهم در اولویت برنامههای وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت و تلاشهای مستمر و دیدارها و مذاکرات متعدد بینالمللی در نهایت به نتیجه رسید و در اردیبهشتماهسال جاری قرارداد راهآهن رشت-آستارا به عنوان حلقه نهایی کریدور شمال-جنوب بین ایران و روسیه امضا شد تا طبق وعدههای مسوولان اقتصادی، در یک بازه سهساله این خط استراتژیک به بهرهبرداری رسیده و ایران را به درآمد سالانه ۲۰ میلیارد دلار برساند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت امروز در گفت وگو با خبرنگاران در حاشیه جلسه هیئت دولت در خصوص پروژه راه آهن رشت_ آستارا اظهار کرد: راهآهن رشت_آستارا که یکی از بخشهای مسیر ترانزیتی شمال به جنوب در کشور بوده و جزو اولویتهای دولت سیزدهم به منظور توسعه و تقویت توان ترانزیتی جادهای کشور است
به گفته سخنگوی دولت، مطابق مصوبه هیئت وزیران منابع تامین روش تامین مالی این طرح مشخص شد و روش تعیین مالی راهآهن رشت_آستارا به تصویب هیئت وزیران رسید.
تکمیل کریدور شمال- جنوب فرصت بینظیری برای جذب بالاترین حجم از بار روسیه و ترانزیت آن از طریق ایران فراهم میکند که با افزایش درآمدهای ترانزیتی در رشد شاخصهای اقتصادی کشور نیز تاثیرگذار است.
کد خبر:
25054