امروز: ۱۴۰۳/۰۵/۰۶

احتمال افت فشار گاز در استان‌های شمالی

 استان‌های شمالی کشور مانند گلستان، مازندران، گیلان، خراسان‌رضوی، خراسان‌شمالی و خراسان‌جنوبی هم‌اکنون در وضعیت فشار هستند و تقریبا در برخی شهرها، شرایط نسبتا بحرانی وجود دارد.

به گزارش کاسپین غلامرضا کوشکی، رئیس مرکز راهبری کنترل گاز اظهار کرد: در روزهای اخیر، میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به عدد ۶۶۵ میلیون مترمکعب رسید و تقریبا رکورد مصرف امسال این عدد است و سابقه نداشته، رکورد مصرف را در اسفند داشته باشیم؛ اما در حال ‌حاضر این اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: در روزهای آینده هم باتوجه به تداوم سرما در کشور، میزان مصرف گاز افزایش پیدا می‌کند و تا حدود ۶۸۰ میلیون مترمکعب این افزایش را خواهیم داشت.

 استان‌های شمالی کشور مانند گلستان، مازندران، گیلان، خراسان‌رضوی، خراسان‌شمالی و خراسان‌جنوبی هم‌اکنون در وضعیت فشار هستند و تقریبا در برخی شهرها، شرایط نسبتا بحرانی وجود دارد.

وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد: هموطنان ما در این شهرها بخصوص دقت لازم را داشته باشند و پویش هر خانه، یک اتاق گرم را در نظر بگیرند و میزان گاز مصرفی را به‌حداقل برسانند و زمانی که از منزل خارج می‌شوند، سیستم‌های گرمایشی را خاموش کنند که بتوانیم در روزهای سرد پیش‌رو با مدیریت مصرفی که هموطنان دارند، این روزها را به‌سلامت پشت‌سر بگذاریم.

احتمال افت فشار گاز در استان‌های شمالی

جواد اوجی، وزیر نفت کشور با تشریح وضع گازرسانی در کشور تصریح کرد: باتوجه به موج بی‌سابقه سرمای فراگیر و پایدار در اسفند، مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری در روزهای اخیر با جهش و به‌صورت‌تصاعدی بالا رفته است و در صورت تداوم همین فشار مصرف، احتمال افت فشار گاز در سرشاخه‌های شبکه گازرسانی در استان‌های شمال‌غرب، شمال و شمال‌شرق وجود  دارد. به‌گزارش ایسنا، وی افزود: از عموم هموطنان درخواست می‌کنم با خاموش کردن یک بخاری اضافی یا کاهش دمای سیستم گرمایش مرکزی یا گرم کردن یک اتاق در منازل و محیط کار، خادمان خود در وزارت نفت را در تامین گاز برای دیگر هموطنان به‌ویژه در نیمه‌شمالی کشور یاری کنند. وزیر نفت با بیان اینکه هم‌اکنون همه مراکز تولید، پالایش، ایستگاه‌های تقویت فشار و شبکه انتقال و توزیع گاز با حداکثر ظرفیت ممکن عملیاتی هستند و همه کارکنان عملیاتی صنعت نفت در آماده‌باش ۲۴ساعته قرار دارند، تصریح کرد: شبکه گاز هم‌اکنون در حداکثر توان تولید و انتقال و توزیع قرار دارد و در صورت تداوم جهش مصرف به‌ویژه در روزهای آینده که پیش‌بینی استمرار کاهش دما صورت گرفته، احتمال افت فشار گاز وجود دارد و عبور از این وضع، تنها با همکاری مضاعف مردم امکان‌پذیر است. طبق اعلام وزارت نفت، اوجی بااشاره به اینکه دولت کاهش مصرف را از خود آغاز کرده است و هم‌اکنون در همه محیط‌های اداری و ستادی وزارت نفت وسایل گرمایشی خاموش یا تنظیم دما ۱۸ تا ۲۲ درجه اعمال می‌شود، یادآور شد: دولت، وزارتخانه‌ها و اداره‌های دولتی را به مصرف بهینه ملزم می‌کند و شرکت ملی گاز ایران نیز بر این موضوع نظارت دارد. وی گفت: اجرای راهکارهای مصرف بهینه از جمله خاموش کردن بخاری اضافی، کاهش یک یا 2 درجه‌ای دمای سیستم‌های گرمایش مرکزی، استفاده از لباس گرم در محیط کار و منازل، نصب پرده‌های ضخیم و جلوگیری از تلفات گرمایی، نقشی تعیین‌کننده در تامین پایدار گاز برای عموم هموطنان دارند. اوجی بااشاره به پایداری توده هوای سرد حاکم بر کشور در روزهای آینده، امکان افت فشار گاز در استان‌های نیمه‌شمالی را محتمل دانست و گفت: از عموم هموطنان درخواست می‌کنم با مصرف بهینه و خاموش کردن یک بخاری یا گرم کردن حداقل فضا در محیط کار و منازل، دیگر هموطنان خود به‌ویژه در استان‌های شمال‌غرب، شمال و شمال‌شرق را یاری کنند. شرکت ملی گاز ایران نیز به‌تازگی با انتشار اطلاعیه‌ای از همه مصرف‌کنندگان گاز طبیعی در سراسر کشور تقاضا کرد با رعایت دمای رفاه از ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد، استفاده از لباس‌های مناسب فصل سرما، تنظیم درجه حرارت سیستم‌های گرمایشی براساس دمای رفاه و خاموش کردن وسایل گرمایشی اتاق‌ها و اماکن غیرضروری، در مصرف گاز حداکثر صرفه‌جویی کنند تا امکان بهره‌مندی از این نعمت خدادادی برای همه هموطنان در اقصی نقاط کشور فراهم شود.

لزوم صرفه‌جویی در مصرف گاز

حسن مرادی، کارشناس انرژی درباره بحران گاز در کشور به صمت گفت: دولت تلاش کرد در سال‌های گذشته توزیع منابع گازی را به‌نحوی مدیریت کند که کمبود گاز به مصرف خانگی منتقل نشود. به‌طورقطع، امسال نیز دولت اجازه نمی‌دهد کمبود گاز مردم را آزار دهد.

وی اضافه می‌کند: البته باید توجه داشت تعادل مصرف و تولید در کشور ما برقرار نیست و اگر منابع جدیدی اضافه نشود، امسال نبود تعادل، چالش‌برانگیز خواهد شد. ایران چندین‌برابر کشورهایی که جمعیت مشابه با آن دارند، گاز مصرف می‌کند؛ به‌نحوی‌که گفته می‌شود مصرف گاز ایران به‌اندازه کل مصرف کشورهای اروپایی است و شاهد مصرف بی‌رویه گاز در ایران هستیم.

دلایل افزایش مصرف انرژی در ایران

مرادی خاطرنشان می‌کند: یکی از دلایل افزایش مصرف گاز در ایران نامناسب بودن وسایل گرمایشی است. بیش از ۲۵ میلیون بخاری دودکش‌دار در کشور ما وجود دارد که علاوه بر آلودگی هوا، حجم بالایی از گاز را مصرف می‌کنند. در دهه گذشته، دولت تصمیم به تعویض این بخاری‌ها داشت، اما این کار انجام نشد.


کد خبر: 25416

دیدگاهتان را بنویسید