به گزارش کاسپین علی باقری مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه ساری بهعنوان سخنران پیش از خطبه نمازجمعه ساری، اظهار کرد: حفاظت از جنگلهای هیرکانی برای ما اهمیت بسیاری دارد.
وی افزود: جنگلهای شمال کشور را با نام جنگلهای هیرکانی و خزری میشناسند این جنگلها مربوط به دوران سوم زمینشناسی است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه ساری بیان کرد: بعد از عصر یخبندان تمامی جنگلهای جهان ا بین رفت و تنها جنگلی که در کره خاکی باقی ماند همین جنگلهای هیرکانی شمال کشور است و آن هم بهواسطه قرار گرفتن بین دو نعمت الهی یعنی دریای خزر و رشتهکوه البرز از خطر یخبندان در امان مانده است.
باقری با اشاره به وجود ۳۸۷هزار هکتار مرتع در مازندران، اضافه کرد: در این مراتع سالانه به حدود ۹۰۰ میلیارد تومان تولید علوفه داریم.
وی بیان کرد: یک میلیون و ۳۰۰ هزار دامی در حوزه مراتع حضور دارند که از این تعداد ۱۳هزار و ۵۰۰ بهرهبردار از مواهب الهی دارند استفاده میکنند و بهنوعی در بخش تولید گوشت و لبنیات فعال هستند.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه ساری به کارکردهای متنوع مراتع اشاره کرد و گفت: یکی از این کارکردها پوشش گیاهی، جلوگیری از رانش و سیل است؛ بهطوریکه مراتع میتوانند ۳۷ درصد جلوی سیلاب را بگیرد.
باقری با اعلام اینکه اقدامات خوبی در حوزه آبخیزداری صورت گرفته است، تصریح کرد: در سنوات گذشته در شهرستانهای مختلف سیل جان خیلی از هموطنان را گرفت و خانوادهها را داغدار کرد که در این زمینه یکی از کارهای خوب احداث سدهای سرشاخهگیر است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از شهرستانهای مازندران باتوجه به اقدامات آبخیزداری ایمن شده است.
وی تصریح کرد: برای حفظ و حراست از مواهب الهی بهویژه در روز طبیعت لازم است در این زمینه کمککار ما باشند؛ چراکه در این روز خیلی از نهالها دچار حریق و قطع سرشاخهها و درختان جوان و نهالها هستیم انتظار داریم همه مردم در کنار ما باشند.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه ساری یادآور شد: لازم است مردم قبل از ترک جنگل نسبت به اطفای حریق اقدام کنند
باقری با اشاره به بخشی از فرمایش مقام معظم رهبری در زمان کاشت نهال و تاکید ایشان بر درختکاری و حفاظت از انفال، اظهار کرد: موضوع مهم مشارکت همه در بحث کاشت یک میلیارد درخت است.
وی گفت: سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ بهصورت شبانهروزی پاسخگوی گزارشهای شهروندان است.
کد خبر:
37371