امروز: ۱۴۰۳/۰۶/۲۹
عضو هیات علمی دانشگاه تهران:

مازندران استانی محروم از موزه باستان‌شناسی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران، به نبود موزه باستان‌شناسی در مازندران اشاره کرد و گفت: مازندران حتی یک زمین برای ساخت موزه تخصصی باستان‌شناسی ندارد و ما در این استان از داشتن یک سایت‌موزه یا غارموزه قابل‌قیاس با تخت‌جمشید و شهر سوخته و مانند آنها محروم هستیم.

حسن فاضلی نشلی امروز در نشست هم اندیشی گردشگری که در اداره کل میراث فرهنگی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه گردشگری می‌توانیم تعامل با سایر کشورهای آسیایی همچون چین داشته باشیم.

ناکامی دریای خزر در اشتغالزایی

روح الله اسحاقی فعال گردشگری نیز با تاکید بر آگاه‌سازی مسئولان در حوزه صنعت گردشگری، اظهار کرد: متاسفانه غفلت از استراتژی آگاه‌سازی مسئولان سبب شد تا داشته‌های ما هم مغفول شوند.

وی با اشاره به این که ۵۰ درصد جاذبه استان متعلق به دریا است، گفت: براساس قانون این عدد باید ۲۵ درصد باشد و امسال وزیر میراث فرهنگی اعلام کردند که این رقم باید صفر باشد.

اسحاقی تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه قانونی برای استراتژی آگاه‌سازی مسئولان و توسعه زیرساخت‌ها تدوین شده که برخی اختیارات به استان‌ها واگذار و براساس یکی از بندهای این قانون، دریا باید به فرصتی اقتصادی تبدیل شود، در برنامه هفتم این موضوع شفاف شده و در ماه‌های آتی مجلس تصویب خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: دریای خزر باید در برنامه سه ساله ۱۵۰ هزار شغل ایجاد می‌کرد که نشد و امیدواریم با راهکارهای ارائه‌شده و اختیاری که به واسطه این بند به مدیرکل گردشگری داده خواهد شد، موانع توسعه برطرف شود.

مارکت را نمی‌شناسیم

محمدرضا کردجزی (مولا) مشاور مدیرکل فرهنگ اسنیورت استانبول و مدیر استراتژی توسعه فرهنگی- اقتصادی کنفدراسیون حمایت از مهاجران آفریقا نیز یادآور شد: مارکت مهم‌ترین واژه در جهان امروز است.

وی گفت: اگر امروز در صنعت و برخی موارد دیگر عقب مانده‌ایم به این دلیل است که مارکت را نمی‌شناسیم.

مشاور مدیرکل فرهنگ اسنیورت استانبول با تاکید بر بهره‌گیری از دانش و مهارت بزرگان و متخصصان حوزه گردشگری در راستای توسعه این بخش اظهار کرد: با نسل آلفا روبه‌رو هستیم و به همین دلیل باید تعامل داشته باشیم تا در کنار هم، فرهنگ ۷ هزار ساله خودمان را دوباره معرفی کنیم. وی افزود: برخی مناطق اعتبار می‌خرند و برخی دیگر ثروت، این اداره‌کل عزم خود را جزم کرده تا اعتبار برای این استان بخرد.

خرد جمعی شرط توسعه مطلوب مازندران

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران هزاره سوم را هزاره گردشگری دانست و گفت: برخورداری از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی شرط کافی برای توسعه جوامع نیست، توسعه مطلوب مازندران نیازمند خرد جمعی است.

صادق برزگر با تاکید بر توجه به گردشگری در تمامی دستگاه‌های استان، اظهار کرد: در تمام تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها نگاه‌مان باید گردشگری باشد و انتظار توسعه در نبود زیرساخت و تعامل بین‌دستگاهی نداشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: اولویت‌ ما کاوش‌ها است و امسال ۱۱ منطقه را هدف کاوش قرار داده‌ایم، امیدواریم دستاورد خوبی در آثار مکشوف و پژوهشی داشته باشیم.

در ادامه این هم‌اندیشی، فعالان حوزه گردشگری و بومگردی مازندران به بیان مشکلاتی ازجمله اعمال محدودیت‌های جدید در جاده‌های منتهی به استان، گرانی مواد غذایی اولیه، نبود نظارت بر ساخت‌وسازهای مغایر با بافت در مناطق روستایی، هزینه‌های بالای دوره‌های آموزشی گردشگری و همچنین ارائه پیشنهادهایی در جهت توسعه گردشگری استان پرداختند.

 


کد خبر: 13965

دیدگاهتان را بنویسید