امروز: ۱۴۰۳/۰۶/۲۹
معاون جهاد کشاورزی گیلان خبر داد

انجام شخم اولیه در بیش از ۲۰ درصد شالیزارهای گیلان

معاون جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در بیش از ۲۰ درصد اراضی شالیکاری گیلان شخم اولیه انجام شده است، گفت: کشاورزان بازسازی مرزها و کرت های اراضی شالیکاری خود را جهت حفظ آب ناشی از باران انجام دهند.

سید علی موسوی در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه سال گذشته از نظر تامین آب زراعی سال سختی برای استان گیلان بود، اظهار کرد: خوشبختانه با مدیریت استاندار و همکاری آب منطقه ای و جهاد کشاورزی و سایر دستگاه های مرتبط این شرایط را به نحو احسن مدیریت کردیم.

وی سال زراعی پیش رو را به مراتب سخت تر از سال گذشته دانست و افزود: باید نگاه علمی و دانش محور به حوزه های کشاورزی و آبیاری داشته باشیم و لذا همکاری کشاورزان را می طلبد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز عملیات شخم اولیه شالیزارها، عنوان کرد: در بیش از ۲۰ درصد اراضی شالیکاری گیلان شخم اولیه انجام شده است.

موسوی، پراکنش بارندگی های پاییز و زمستان را مناسب ندانست و یادآور شد: آب منطقه ای متولی تامین و توزیع آب و جهاد کشاورزی متولی تولید محصولات باغی و زراعی است و لذا همه ساله اقدام به اجرای طرح های حمایتی و زیرسازی برای افزایش تولید و بهره وری می کنیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته طرح تسطیح، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی گیلان را در ۲۵۰ هکتار اجرایی کردیم، گفت: امسال نیز ۵۰۰ هکتار اجرایی شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه انتقال آب با لوله تا ۹۰ درصد از هدررفت آب کشاورزی جلوگیری می کند، ادامه داد: سال گذشته ۱۲۰ کیلومتر و امسال تاکنون پنج کیلومتر را اجرایی کردیم و ۵۰ کیلومتر در دست اجراست.

وی همچنین از مرمت و لایروبی ۱۹۵ هکتار از آب بندان های استان طی سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال نیز لایروبی ۲۰۵ هکتاری را در برنامه داریم؛ بازسازی و تعمیر ایستگاه های پمپاژ نیز جزو برنامه هاست که سال گذشته در ۲۵ ایستگاه انجام شد و امسال ۳۵ ایستگاه را اجرایی می کنیم.

موسوی، ساخت دریچه های آب زراعی، سردهنه ها و چاه ها، تامین تسهیلات برای خرید موتورپمپ، برگزاری دوره های آموزشی مصرف بهینه آب و سایر نهاده های کشاورزی و افزایش ضریب مکانیزاسیون را از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی استان دانست و اضافه کرد: کشاورزان براساس تقویم زراعی تهیه شده عمل کنند؛ همچنین بازسازی مرزها و کرت های اراضی شالیکاری خود را جهت حفظ آب ناشی از باران انجام دهند و نسبت به شخم کم عمق اقدام کنند.

معاون جهاد کشاورزی گیلان همچنین از کشاورزان خواست بیمه محصولات خود را جدی بگیرند و تاکید کرد: همچنین لایروبی انهار داخل مزارع و تامین نهاده های کشاورزی از جمله کود و سم و بذر گواه شده نیز در دستور کار شالیکاران باشد.


کد خبر: 8021

دیدگاهتان را بنویسید