امروز: ۱۴۰۳/۱۱/۰۳

چالش واگذاری زمین در دوله‌ملال ماسال

فرایند واگذاری زمین در دوله‌ملال ماسال که این روزها با اعتراض اهالی هم روبرو شده به جای اینکه بستری برای سرمایه‌گذاری در منطقه و اشتغال باشد بیشتر به سمت فرصت‌سوزی رفته است.

به گزارش کاسپین، خیراً موضوع واگذاری زمینی در حاشیه رودخانه خالکیایی متعلق به آب منطقه‌ای گیلان، محل اعتراض اهالی روستای دوله ملال شهرستان ماسال شده است.

معترضان معتقدند این زمین ظرفیت ویژه ای در ایجاد عرصه های اشتغالزایی روستا داشته و باید با اولویت به روستائیان بومی واگذار شود.

در این خصوص شرکت آب منطقه‌ای گیلان نیز به فارس اعلام کرد که منابع آب برای واگذاری عرصه متعلق به خود، ضوابطی دارد و طبق آن واگذاری ها انجام میشود و برایش در بین متقاضیان فرقی نمی‌کند.

منابع آب از فرمانداری شهرستان ماسال خواسته در چنین شرایطی که چند متقاضی برای واگذاری عرصه وجود دارد، یک متقاضی را پس از بررسی جوانب به امور آب معرفی کند تا فرایند واگذاری اراضی دنبال شود اما علیرغم درخواست با قید فوریت، فرمانداری شهرستان چند متقاضی را به شرکت معرفی کرده است.

غلامرضا گیل چالانی، فرماندار ماسال معتقد است این فرمانداری به هرکسی که متقاضی باشد فرصت برابر میدهد تا در جریان واگذاری زمین قرار بگیرند و از همین رو تمامی متقاضیان به آب منطقه ای معرفی شدند.

فرماندار ماسال می‌گوید: «زمین مورد اشاره در مالکیت آب منطقه‌ای بوده و متولی اجاره بستر رودخانه نیز برعهده آب منطقه‌ای است.»

گیل چالانی این نکته را اذعان کرده که نهایتاً تشخیص این که این زمین به چه کسی اجاره داده شود، مربوط به کمیسیون‌های خود آب منطقه‌ای است و می تواند پس از بررسی فنی با متقاضی مورد نظر قرارداد ببندد.

بدون شک اگر مبنا سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال باشد، حاکمیت باید فرصتی برابر را برای متقاضیان فراهم کند که فرمانداری شهرستان ماسال به عنوان دستگاه هماهنگ کننده و عالی ترین مرجع تصمیم‌گیری این فرصت را فراهم کرده و به نظر می‌رسد شرکت آب منطقه‌ای گیلان نیز باید با برگزاری فرایند قانونی واگذاری زمین از جمله مناقصه و یا ترک تشریفات، زمین را برای بهره‌برداری آماده کند و بیش از این فرصت را هدر ندهد.

البته باید به این نکته اذعان داشت که مهار و مدیریت روان‌آب‌ها و افزایش ظرفیت و حجم ذخیره‌سازی آب توسط آب‌بندان‌ها برای تامین مصارف کشاورزی، تقویت منابع آب زیرزمینی و ایجاد امکان بهره‌برداری چندمنظوره از آنها، اشتغالزا و درآمدزا کردن اراضی با اولویت تامین آب کشاورزی و مولد سازی اراضی باید در راستای ساماندهی اراضی متعلق به آب منطقه‌ای و آب‌بندان‌های استان باید مورد توجه باشد.

ناگفته نماند که واگذاری اراضی و یا آب بندان ها به سرمایه گذار، نیاز به یک طرح جامع و هدفمند دارد تا منجر به تولید و اشتغال شود و در عین حال استفاده بهینه برای تأمین آب کشاورزی منطقه نیز فراهم و از مزاحمت های احتمالی در مسیر کشاورزی نیز پیگیری شود.

نکته حائز اهمیت دیگر اینکه آب‌بندان‌های غیر سودآور باید به سرمایه‌گذار واگذار شوند و فرایند واگذاری باید با مصوبه شورای حفظ حقوق عامه دنبال شود تا امنیت سرمایه‌گذاری و مردم در آن رعایت شود.


کد خبر: 34351

دیدگاهتان را بنویسید