امروز: ۱۴۰۳/۰۷/۲۴

سیل، سواد کوه را دچار بحران کرد

بارش سنگین و بی‌سابقه سه‌شنبه شب جاده سوادکوه را شست و با خود برد؛ سیلی که تا لحظه انتشار این خبر بنا بر برخی خبرها دو مفقودی و بر اساس گزارش‌های دیگر سه مفقودی و ۲۴مصدوم برجا‌ گذاشته و موجب گرفتار شدن ۱۶خودرو در سیلاب شده است.

به گزارش کاسپین، بارش سنگین و بی‌سابقه سه‌شنبه شب جاده سوادکوه را شست و با خود برد؛ سیلی که تا لحظه انتشار این خبر بنا بر برخی خبرها دو مفقودی و بر اساس گزارش‌های دیگر سه مفقودی و ۲۴مصدوم برجا‌ گذاشته و موجب گرفتار شدن ۱۶خودرو در سیلاب شده است. به دنبال این حادثه که براثر طغیان رودخانه تلار و وقوع سیل در سوادکوه شد، بسیاری از زمین‌های کشاورزی حریم رودخانه، سردهنه‌های کشاورزی و راه‌های ارتباطی آسیب جدی دیده است. همچنین به منازل مسکونی و خودروهایی که در مسیر رودخانه قرار داشتند، خسارت‌های سنگینی وارد شده است. به گفته رمضان غلامی، فرماندار سوادکوه سیل نیمه شب سه‌شنبه بی‌سابقه بوده و بر اثر این سیل، محور اصلی شهرستان در منطقه «طالع رودبار» مسدود شده است. همچنین محورهای کوهستانی «آلاشت» و «دراسله» نیز بر اثر سیل آسیب جدی دیده است. فرماندار شهرستان سوادکوه گفت: بیشترین وضعیت بحرانی سیل در محور تهران ـ شمال در منطقه «‌طالع رودبار‌» رخ داده که منجر به مسدود شدن محور سوادکوه شده است. وی وضعیت منطقه ‌طالع رودبار ‌را فجیع توصیف کرد.

درهمین حال غلامعلی فخاری، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر مازندران از مفقود شدن یک دختر ۱۵ ساله و یک بانوی ۴۵ ساله در جریان سیل خبر داد و گفت: عملیات جست‌وجو و امداد و نجات همچنان ادامه دارد. محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز درخصوص سیل سوادکوه و مسدود شدن جاده فیروزکوه گفت: آواربرداری ۳ روز طول می‌کشد و عجله ما برای آواربرداری این است که مردم محلی بتوانند رای بدهند، اما مسافران دیگر استان‌ها حق تردد نخواهند داشت. نامی با بیان اینکه هنوز مطمئن نیستیم که ۲ نفر در این سیل مفقود شده باشند، گفت: باید میزان زیادی از سنگ برداشته شود تا در این زمینه اطمینان یابیم. او در ادامه گفت که این سیل به گفته شهروندان در ۱۰۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

به جز سوادکوه، بارش‌های سنگین سه‌شنبه شب دیگر مناطق استان مازندران را نیز تحت تاثیر قرارداده است‌. بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از نجات ۳۱ نفر از سیل مازندران خبر داد. وی ادامه داد: در دو منطقه زیرآب و سوادکوه، حدود ۳۰ روستا متاثر از سیل بودند که امدادگران موفق شدند ۶۱ نفر را اسکان اضطراری داده، ۳۱ نفر را از سیلاب نجات داده و هفت نفر را به مراکز درمانی انتقال دهند. محمودی گفت: ۶۰ خودرو درگیر سیل بودند که به مناطق امن منتقل شدند. همچنین ۱۲ خودرو رهاسازی شدند. همزمان احمد اسدی، معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی مازندران از هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای امروز در این استان خبر داد و خواستار عدم اسکان در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها و مناطق مرتفع، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، مقاوم‌سازی سازه‌های کم‌مقاوم و سست‌بنیان و سایر اقدامات پیشگیرانه شد. علاوه بر مازندران سازمان هواشناسی نسبت به تشدید رگبار و رعد و برق در ۱۳ استان همچنین وزش باد شدید و توفان گرد و خاک در شش استان هشدار داده است‌.

اردبیل، آذربایجان شرقی، شمال آذربایجان غربی، گیلان، مازندران، زنجان، گلستان، شمال سمنان، خراسان شمالی، البرز، قزوین، شمال مرکزی و دامنه و ارتفاعات تهران، شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و دامنه و ارتفاعات استان‌های زنجان، قزوین، البرز و سمنان ازجمله مناطقی هستند که برای آنها هشدار صادر شده است‌. سازمان هواشناسی همچنین پیش‌بینی کرد بارندگی‌ها تا پایان هفته در مناطقی از شمال و شمال غرب کشور ادامه دارد.

 


کد خبر: 29533

دیدگاهتان را بنویسید