امروز: ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

ردگیری پشه آئدس در چند باشگاه رامسر

باوجود شایعات متعدد در فضای مجازی مبنی بر ابتلا افراد به بیماری تب دنگی و یا فوت افرادی براثر ابتلا به این بیماری در مازندران اما گفته ها و اظهار نظر مسوولان حوزه بهداشت و درمان استان بیانگر آن است که همچنان این خطه از شمال کشور عاری از ابتلا به این بیماری بوده و تلاش ها برای ردگیری و شناسایی پشه آئدس در چند کانون واقع در رامسر ادامه دارد.

به گزارش آژانس خبری کاسپین و به نقل از ایرنا ؛ ‌تب دنگی یا دانگو بیماری که اخیرا نامش بسیار بر سر زبان ها افتاده است و به‌دلیل ناآشنایی بیشتر مردم با این نوع بیماری، کاربران فضای مجازی در دامن زدن به شایعات گوی رقابت را از یکدیگر می ربایند به طوریکه هر روز در این فضا خبر از ابتلا افراد به بیماری و حتی فوت افرادی براثر ابتلا به آن در مازندران منتشر می شود که این خود موجبات دل نگرانی را در مردم ایجاد کرده است.

از جمله این موارد اخیرا در فضای مجازی ضمن انتشار اخباری مبنی بر ابتلای افراد مختلف به این نوع بیماری خبر از “فوت پزشک خانم ساروی” براثر ابتلا به این بیماری منتشر شده است که مسوولان بهداشت و درمان مازندران به جد آن را تکذیب می کنند و حتی پشه های آئدس شناسایی شده در مناطق غرب استان را عاری از ویروس بیماری اعلام کردند.

تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه هایی به نام آئدس منتقل می‌شود. این ویروس، چهار نوع ویروس دنگی را شامل می‌شود که هر کدام می‌توانند علت ابتلا به تب دنگی شوند.

افزایش ابتلا به تب دنگی معمولاً در مناطق گرمسیری اتفاق می‌افتد، زیرا پشه های ناقل آن در این مناطق به راحتی می‌توانند رشد و تکثیر کنند. همچنین، باران‌های زیاد و تجمع آب در ظروف و اشیاء مختلف می‌تواند محیط مناسبی برای تکثیر این گونه از پشه ها فراهم کند.

انسان ممکن است از طریق نیش پشه‌های حامل ویروس دنگی به این بیماری مبتلا شود. وقتی یک پشه حامل ویروس دنگی انسانی را نیش می زند، ویروس وارد سیستم خونی او می‌شود و عفونت را آغاز می‌کند.

درمان تب دنگی به تسکین علائم آن، نظیر تب، درد عضلانی، سردرد، و استفاده از آب و الکترولیت‌ها برای جبران از دست دادن مایعات بدن تأکید دارد. در صورت بروز عوارض جدی، مانند خونریزی گوارشی، به مداخله فوری پزشکی نیاز است.

مازندران عاری از تب دنگی/ ردگیری پشه آئدس در چند باشگاه رامسر

برای پیشگیری از تب دنگی، مهم است که از در معرض نیش پشه‌ها بودن در مناطق خطرناک پرهیز کرده و از روش‌های حفاظت شخصی نظیر استفاده از اسپری ضد پشه، پوشیدن لباس‌های مناسب، و استفاده از پنجره‌ها و درها با توری استفاده کرد. همچنین، برنامه‌های کنترل پشه‌ها و حذف محل‌های آب راکد نقش مؤثری در کاهش ابتلا به تب دنگی دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در این باره روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: از ۲ هفته قبل تعدادی پشه آئدس و عامل بیماری تب دنگی در شهرستان رامسر این استان شناسایی شده است.

رضا صفری عربی افزود: پس از شناسایی و مشاهده این پشه ها اقدامات لازم برای ردگیری و تله گذاری گرفتن پشه در منطقه انجام شده و با همکاری شهرداری و دهیاری ها سم پاشی محیط به صورت مرتب در حال انجام است.

وی اظهار داشت:‌در حال حاضر چند کانون پشه آئدس در محیط بیرونی شهرستان رامسر شناسایی شده و تمامی اقدامات در این کانون های مورد نظر انجام می شود تا از تکثیر و ازدیاد این پشه ها جلوگیری شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت:‌تعدادی از این پشه ها برای تشخیص ناقل بیماری بودن به آزمایشگاه ها ارسال شد که خوشبختانه هیچیک از این پشه ها ناقل ویروس بیماری تب دنگی نبودند.

وی با اشاره به حساسیت و دل نگرانی مردم در خصوص پشه های موجود در محیط اطرافشان گفت :‌ پشه آئدس از نوع پشه خاکی نیست و رنگ آن کاملا سیاه و نوارهای سفیدی بر بدن دارد.

به گفته صفری عربی شهروندان در صورت مشاهده این نوع پشه ها می توانند آن را به مراکز بهداشت ارسال کنند تا اقدامات لازم برای امحای پشه ها انجام شود.

وی همچنین به شهروندان توصیه کرد در صورت داشتن علائم مختص بیماری تب دنگی می توانند به پزشکان خانواده خود مراجعه کنند تا اقدامات تشخیصی لازم از جمله نمونه گیری برای آنها انجام و مراحل درمان نیز انجام شود.


کد خبر: 29915

دیدگاهتان را بنویسید