امروز: ۱۴۰۳/۱۱/۰۴

تولید آلاینده زباله‌سوز صدای اعتراض مردم آستانه‌اشرفیه را درآورد

پس از انتشار فیلمی از تولید آلاینده دستگاه زباله سوز در یکی از روستاهای آستانه‌اشرفیه، سازمان حفاظت از محیط زیست گیلان گفته است که این دستگاه هیچگونه مجوز قانونی و محیط زیستی برای فعالیت ندارد.

به گزارش کاسپین، روزانه ۳۰ الی ۴۰ تن زباله فقط در شهرستان آستانه‌اشرفیه تولیدشده و تمامی این زباله‌ها به محل دپو زباله در روستای کشل آزادسرا برده شده و در آنجا ریخته می‌شود.

به همین منظور یکی از مخترعین دستگاه زباله‌سوزی تولید کرد که توانایی روزانه سوزاندن حدود ۳۰۰ کیلوگرم زباله بهداشتی را دارد، ولی به گفته فرخی بومیان منطقه این دستگاه در چند روز اخیر باعث تولید آلاینده‌های زیادی شده است.

اخیرأ نیز انتشار فیلمی از تولید آلاینده‌ توسط این دستگاه زباله‌سوز در روستای پرکاپشت یاورزاده آستانه‌اشرفیه منجر به واکنش‌ دوستداران محیط زیست در این شهرستان و حتی استان شد.

به گفته یکی از اهالی روستای پرکاپشت یاورزاده آستانه‌اشرفیه، این مرکز کودآلی اقدام به نصب غیرقانونی و غیر مجاز یک دستگاه زباله سوز در محوطه خود کرده است و دود ناشی از این دستگاه، موجب نارضایتی واحدهای صنعتی و اهالی منطقه شده است.

شدت آلاینده‌ها سبب شد تا امروز مردم روستای پرکاپشت یاورزاده در اعتراض به این اتفاق در مسجد این روستا دست به تجمع زده و خواستار تعطیلی این دستگاه زباله‌سوز شوند.

به گفته حمزه عشوری مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، دستگاه زباله‌سوز روستای پرکاپشت یاورزاده هیچگونه مجوز زیست محیطی نداشته و فعالیت آن غیر مجاز است.

طبق گفته‌های مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، پرونده دستگاه زباله‌سوز روستای پرکاپشت یاورزاده به دستگاه قضایی ارسال و ابن دستگاه اجازه فعالیت ندارد.

خسرو آرنگ فرماندار شهرستان آستانه‌اشرفیه در همین خصوص می‌گوید« سوزاندن زباله توسط دستگاه زباله سوز روستای پرکاپشت چند مرحله بهتر از دفن شدن آن است و دیگر شیرابه پس نمی‌دهد و ریجکتی ندارد و تنها خاکستر تولید می‌کند؛ مردم هم همراهی کنند تا در چند ماه آینده بتوانیم ایراد دستگاه که خروجی بخار زیاد است را اصلاح کنیم.»

به کفته آرنگ، در منطقه کیاشهر، شهردار این کار را انجام داده است و با همکاری محیط‌زیست دستگاه زباله‌سوزی را در مقیاس کوچک در ۲ تن در روز را اجرایی کردند، سازه‌اش را ساختند و این کار جواب داده است و در حال حاضر در حال ساخت دستگاه با مقیاس ۳۰ یا ۴۰ تن هستند.

آن‌طور که فرماندار آستانه‌اشرفیه می‌گوید «مقرر شده بود تا سازنده دستگاه زباله‌سوز با شهردار و مجموعه مدیریت شهری دستگاه خود را بهینه‌سازی کند و با محیط‌زیست هماهنگ باشد و نکات فنی را پاس کند که دفن زباله صورت نگیرد و کار با دستگاه زباله‌سوز انجام شود.»

آرنگ که با یک برنامه تلویزیونی گفت‌وگو می‌کرد در خصوص اعتراض اهالی روستای پرکاپشت یاورزاده در خصوص آلاینده دستگاه زباله‌سوز گفته است که مسئول پروژه زباله سوز آستانه‌اشرفیه با یکی از شرکت‌های که با محیط‌زیست قرارداد دارند و به آنها مجوز داده قرارداد بسته و آن شرکت، گواهی اولیه را به این فرد داده است ولی بعضی از مردم روستا فرق بین بخار و دود حاصل از دستگاه زباله‌سوز را تشخیص نمی‌دهند و یا تشخیص می‌دهند؛ اما چون نمی‌خواهند این مجموعه در آنجا کار کند می‌گویند دود آن اذیت‌کننده است.

حالا باید منتظر واکنش سازمان‌های نظارتی برای روشن شدن وضعیت زباله سوز و ادعای فرماندار مبنی به چرایی دلیل اعتراض مردم منطقه ماند.

 


کد خبر: 34375

دیدگاهتان را بنویسید