به گزارش کاسپین، وقتی وارد این شهرستان مرزی و گردشگرپذیر میشوی و به سمت ورودی پایانه مرزی واقع در ساحل مخیری حرکت میکنی با ترافیک سنگین کامیونهای ترانزیتی مواجه میشوی؛ ترافیکی که یکسر آن به پایانه مرزی و گمرک جمهوری آذربایجان ختم میشود.
هنگامی که از رانندگان ایرانی و غیرایرانی خودرهای حامل بار علت این ترافیک را جویا میشوی آنها از توقف چهار تا ۶ روزه در ورودی پایانه مرزی گلایهمند بوده و اعتقاد دارند که پس از ورود خودرو به محوطه گمرک، مباحث مربوط به ترخیص کامیونها در مدت زمان ۲۴ ساعت انجام میشود.
از این رو با وجود تمهیدات در پایانه مرزی آستارا همچون اجرای طرح نوبت دهی برای انجام سریع امور گمرکی و خروج کامیونهای ترانزیتی از مرز، باز هم ترافیک کامیونهای منتظر در این شهر مرزی مشکلاتی را ایجاد کرده است.
سید مرتضی عظیمی مدیر پایانه مرزی آستارا میگوید«با اجرای طرح نوبتبندی، تعداد کامیونهای مستقر در این شهر برای خروج از مرز از هزار و ۵۰۰ کامیون در سال گذشته، در حال حاضر به ۵۰۰ کامیون رسیده است ولی با این حال در برخی روزها شاهد ترافیک هستیم.»
طبق گفتههای مدیر پایانه مرزی آستارا، مرحله اول محوطه سازی پایانهی بار آستارا با مشارکت راهداری به بهره برداری رسید و مرحله دوم این طرح در صورت مساعد بودن شرایط جوی، تا پایان این ماه به بهره برداری خواهد رسید و کامیونها میتوانند در پس کرانهها مستقر شوند.
مرز آستارا به دلیل موقعیت راهبردی و برخورداری از ظرفیت مهم حمل و نقل ترکیب اعم از زمینی، دریایی و ریلی یکی از مهمترین مرزهای کشور و استان و بسیار مهم و اثرگذار است.
شدت اعتراضات به ترافیک کامیونهای ترانزیتی در پایانه مرزی آستارا به حدی افزایش یافت که هادی حقشناس استاندار گیلان به صورت سرزده به این پایانه رفته و از نزدیکه مشکلات را برررسی کرد.
به گفته استاندار گیلان، به طور طبیعی مرزهای ما همواره با مشکلاتی روبرو بوده و هست که با استفاده از ظرفیت های استانی و کشور درصدد رفع آنها هستیم تا شاهد رونق اقتصادی استان و به تبع آن کشور باشیم.
حقشناس میگوید«با راه اندازی مرز جدید در شهرستان آستارا قرار بود در رفت و آمد کامیونها و ناوگان باری تسریع شود اما با گذشت ماهها از فعالیت این گذر مرزی همچنان شاهد وجود مسائلی در منطقه هستیم که باید همه تلاش کنیم برطرف شوند.»
یکی از رانندگان کامیونهای ترانزیتی گوید که وقتی به پایانی مرزی جدید آسترا مراجعه میکنیم هیچ دستگاه اجرایی برای انجام امور در آنجا نبوده و در مکانهای دیگر حضور دارند، همین امر سبب شد استاندار گیلان با دستور به دستگاههای اجرایی بگوید که تمامی دستگاههای اجرایی و ادارات متولی حوزه تجارت و صادرات و واردات کالا که در مرز قدیمی شهرستان آستارا مستقر هستند باید هر چه سریعتر اقدامات عملی برای انتقال و استقرار در مرز جدید را انجام داده تا بتوانند برای ارتقاء شرایط و ارائه خدمات مرزی عملکرد مناسبی داشته باشند.
بر اساس گفتههای حقشناس، استقرار نیرو و تجهیزات و دستگاههای متولی در این مرز موجب می شود که ترددها روانتر و مشکلات کمتر شود اما امروز به دلیل نواقصی که در ارائه خدمات این گذرگاه مرزی جود دارد، آنطور که انتظار است، کار پیش نمی رود.
بههرحال امیدواریم براساس گفتههای استاندار گیلان و پیگیریهای مسئولین گمرک و پایانه مرزی شهرستان آستارا مشکل ترافیک سنگین کامیونها در ورودی پایانه مرزی این شهرستان برطرف شود.
کد خبر:
34154