امروز: ۱۴۰۴/۰۲/۰۶

استاندار گیلان در صف اول نجات رودخانه‌های آلوده رشت

استاندار گیلان برای نجات جان رودخانه‌های آلوده رشت با همراه فعالان محیط‌زیستی در زرجوب حاضر شد و اقدام به جمع‌آوری زباله‌های حاشیه رودخانه کرد.

به گزارش کاسپین جمعه دل‌انگیز در حاشیه رودخانه زرجوب غم‌انگیزتر بود اما صدای جریان آب با صدای قدم‌های حامیان محیط‌زیست با دستکش‌ها و کیسه‌های زباله، برای پاکسازی یکی از شریان‌های حیاتی گیلان امیدها را زنده می‌کرد به ویژه آنکه در میان آن‌ها، چهره‌ای آشنا نیز دیده می‌شد؛ هادی حق‌شناس، استاندار گیلان!

هادی حق‌شناس، نماینده عالی دولت در گیلان با همراهی گروه‌های مردم‌نهاد، در اقدامی نمادین به مناسبت روز جهانی رودخانه‌ها، زباله‌ها را از دل طبیعت و حاشیه رودخانه زرجوب جمع‌آوری کرد.

رودخانه‌ای که هنوز زنده است

زرجوب، یکی از دو رودخانه مهم رشت، سال‌هاست که از فاضلاب‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی آسیب دیده و آب‌هایی که روزگاری زلال و حیات‌بخش بودند و به گفته مردم حاشیه رودخانه، تفرجگاه آنها و ماهیگیری بود، حالا در چنگال آلودگی گرفتار شده‌اند اما امروز، به مناسبت روز جهانی رودخانه‌ها، امید در چشمان حاضران موج می‌زند.

استاندار گیلان در حالی که زباله‌ای را از میان بوته‌ها برمی‌داشت به فعالان محیط‌زیستی می‌گفت: از همان روزی که به عنوان خادم مردم گیلان معرفی شدم، مسئله محیط زیست را یکی از اولویت‌های اصلی قرار دادم. می‌خواستیچم این معضل، نه فقط یک دغدغه محلی، بلکه یک موضوع ملی شود و امروز خوشحالم که این اتفاق افتاده و رودخانه‌های ما دیگر تنها نیستند.

لزوم جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه‌ها

حق‌شناس در ادامه صحبت‌هایش تأکید می‌کرد که برای احیای تالاب‌ها و رودخانه‌های گیلان، باید ورود فاضلاب‌های خانگی، صنعتی و بیمارستانی متوقف شود.

وی می‌گفت که دولت برنامه‌ای جدی در این زمینه دارد و تاکنون، دو تصفیه‌خانه در شهرک‌های صنعتی گیلان به بهره‌برداری رسیده است اما هنوز راه درازی در پیش است؛ پروژه تصفیه‌خانه اصلی شهر صنعتی رشت نیازمند تأمین اعتبار است و همکاری شرکت‌های صنعتی را می‌طلبد.

تالاب‌هایی که چشم‌انتظار نجات‌اند

«ما برای احیای تالاب‌های گیلان، ۳۰۰ میلیون دلار اعتبار نیاز داریم» استاندار با بیان این جمله، به چالش بزرگ دیگری اشاره می‌کند که گیلان با آن روبه‌روست. حق‌شناس می‌گفت که تالاب انزلی، روزگاری از زیباترین اکوسیستم‌های کشور بود اما حالا در خطر نابودی قرار دارد.

استاندار گیلان ایمان دارد که با تلاش مردم و دستگاه‌های اجرایی، می‌توان این فاجعه زیست‌محیطی را متوقف کرد.

همکاری مردم؛ رمز نجات محیط زیست

پاکسازی امروز، اگرچه اقدامی نمادین بود، اما نشانه‌ای از عزم عمومی برای تغییر است و مردم، مسئولان، تشکل‌های زیست‌محیطی و رسانه‌ها، همگی در کنار هم ایستاده‌اند تا صدای رودخانه‌ها را بشنوند و برای نجات آن‌ها اقدام کنند.

حق‌شناس در پایان، با اشاره به شعار امسال روز جهانی رودخانه‌ها، مبنی بر رودخانه‌های ما، آینده ما، می‌گوید: این فقط یک شعار نیست. اگر امروز برای نجات رودخانه‌ها کاری نکنیم، فردایی برایمان باقی نمی‌ماند و آینده گیلان به این آب‌ها وابسته است و ما مسئولیت داریم که آن را زنده نگه داریم.

پایان یک حرکتی نمادین، آغاز یک راه دراز

کم کم به ظهر نزدیک شدیم. کیسه‌های زباله جمع شده‌اند، زرجوب نفس تازه‌ای کشیده و گام‌هایی که امروز برداشته شد، نشانه‌ای از مسیر بلند نجات طبیعت گیلان است و حالا دیگر این رودخانه تنها نیستند؛ دست‌های بسیاری برای نجاتش دراز شده‌اند، استاندار هم میدانی پای کار است.


کد خبر: 37555

دیدگاهتان را بنویسید