امروز: ۱۴۰۳/۰۷/۲۴
«زمان خیری» پژوهشگر و استاد موسیقی گیلانی:

آوای موسیقی کشور از گردنه های گیلان می گذرد

آژانس خبری کاسپین - موسیقی گیلان با درون مایه غنی و پشتوانه فرهنگی و تاریخی که دارد یکی از پشتوانه های اصلی موسیقی کشور به شمار می رود.

کاسپین – بهرام قربانپور – گیلان مهد پرورش مفاخر ارزشمند در حوزه های مختلف سیاسی، فرهنگی، هنری و ورزشی است.
در هر بخشی  کارنامه افتخارات گیلان را که ورق بزنید به مفاخر و قهرمانان ملی و بین المللی بر خواهید خورد که هر کدام از انها تاریخچه نانوشته ای از تاریخ شفاهی گیلان هستند، مفاخری که کمتر به آنها پرداخته شد و یا اصلا گمنام زیستند و رفتند.

در این گزارش تفصیلی در نطر داریم در گفتگو با «زمان خیری» یکی از نوابغ و اساتید موسیقی گیلان، گذری اجمالی به بایدها و نبایدهای این هنر ماندگار و اصیل در استان و کشور بپردازیم.

معرفی کوتاه از یک نابغه موسیقی

«زمان خیری» متولد تیرماه ۱۳۵۷ و اهل لنگرود گیلان بوده و نوازنده نی و کارشناس موسیقی، کارشناس ارشد پژوهش هنر، مدرس هنرستان عالی موسیقی و دانشکده موسیقی است.
آغاز فراگیری موسیقی و نوازندگی نی را از سال ۱۳۶۷ در لنگرود گیلان آغاز کرد و در این راه از محضر اساتید نادر کهنسال، غلامرضا ورعی و فریدون پوررضا بهره ها برد و در ادامه با وارد شدن به دانشکده موسیقی زیر نظر استادان محمد کیانی نژاد، عبدالنقی افشارنیا، حسین دهلوی و فرهاد فخرالدینی به فراگیری نوازندگی نی و آهنگسازی موسیقی پرداخت.

این نابغه موسیقی گیلان، سابقه همکاری با محسن نفر، داریوش طلایی، مسعود شعاری و سعید ثابت در اجرا و ضبط آثار موسیقی ایرانی را در کارنامه دارد و اجرا های متعدد در داخل و خارج از کشور از سال ۱۳۷۴ و همکاری با سازمان صدا وسیما، فرهنگستان هنر، سازمان میراث فرهنگی و حوزه هنری و … در انجام پروژه های پژوهشی و اجرایی موسیقی و همچنین نفر اول جشنواره بداهه نوازی کشور در نوازندگی ساز نی سالهای ۸۱-۸۲٫ از دیگر سوابق وی می باشد.

دوران نوجوانی تشنه آموزش موسیقی بودم

«زمان خیری» استاد و مدرس موسیقی در گفتگو با خبرنگار کاسپین، اظهار کرد: افتخار می کنم گیلانی هستم، مردمان گیلان بسیار سخت کوش، با اصالت، فرهنگ دوست و هنرمند هستند.
وی با گریزی به آغاز فعالیت هنری اش، افزود: از سن ۱۰ سالگی کار موسیقی را شروع کردم و در ابتدا نی لبک می نواختم و آشنایی من با استاد نادر کهنسال حرفه موسیقایی ام را وارد دنیای جدید کرد و با اهدای نی، نی نوازی را به من پیشنهاد داد و در این بخش تشویقم کرد.

این هنرمند نوازنده نی با بیان اینکه در آن زمان از دوران نوجوانی تشنه آموزش موسیقی بودم، گفت: در سن ۱۱ سالگی در هفته یک بار از لنگرود برای گذران دوره اموزش موسیقی به تهران عزیمت می کردم و این رفت و آمدهای آموزشی، ۵ سال طول کشید.
خیری با اشاره به اینکه اساتید زیادی در موفقیتش در این عرصه نقش آفرین بودند، اضافه کرد: درس های زیادی از استاد ورعی و زنده یاد پوررضا در حوزه موسیقی آموختم.
وی با بیان اینکه موسیقی فقط یک نغمه و صدای خوش نیست، افزود: موسیقی دارای مفاهیم بسیار ارزشمند و درس آموزی است که باید از آن پند گرفت.

این موسیقی دان گیلانی می گوید: در کنار موسیقی به کار تحقیق و پژوهش علاقه فراوانی دارم و کارهای پژوهشی خوبی در حوزه موسیقی و فرهنگ ناب گیلانی انجام دادم.
خیری با بیان اینکه موسیقی گیلان پشتوانه موسیقی کشور است، گفت: پژوهش های زیادی در حوزه موسیقی محلی گیلان انجام دادم که نتایج آن گشایش دروازه های عمیق به مفاهیم بوده است.
وی با بیان اینکه همه کشورها موسیقی ملی و کلاسیک خود را پاس می‌دارند، افزود: فرزندان ما حتی با مفهوم ملی بیگانه هستند طبیعی است حالا موسیقی ضعیف و غیر استاندارد وارد حریم و زندگی افراد و جامعه شود.
خیری تاکنون چند آلبوم نیز منتشر کرده که از آن جمله می‌توان به آلبوم‌های تک‌نوازی «شوق»، «بازشنودی از نی دوره قاجار» اشاره کرد.
او در این سال‌ها موفق به کسب مقام نخست در جشنواره‌های داخلی و خارجی زیادی شده است.

این گزارش ادامه دارد


کد خبر: 16420

دیدگاهتان را بنویسید